آخرین مطالب
6
امروز

طراحی زیبای سازه ای با الهام از یخچال های طبیعی

در دنیای معماری، شاهد برگزاری رقابت‌های متعددی هستیم، که البته برندگان این رقابت‌ها در یک نکته اشتراک دارند، جسارت در طراحی. دنیای مدرن امروزی بیش از پیش در قلمرو معماری نوین و امروزی قدم برداشته، به طوری که هر روز شاهد رونمایی یا احداث سازه‌ای جدید با شکل و شمایل نوظهور و مدرن هستیم.

این بار هم به سراغ یکی از این برندگان عصر جدید آمده‌ایم که طرح مفهومی خود را مناسب با برف و یخ و تفریحات زمستانی ارائه داده‌اند.

atelier-8000-kezmarska-hut-slovakia-designboom-01

گروه معماری “Atelier 8000″، از کشور چک، سازه‌ای شبیه به مکعبی یکپارچه طراحی کرده‌اند که در گوشه‌ای از کوهستان‌های شمالی کشور اسلوواکی بر پا خواهد شد. این سازه که از با الهام از یخچال و کوه‌های یخی طراحی شده، شبیه به یک بلوک یخی غول آسا است که در هماهنگی کامل با چشم انداز برفی محیط اطرافش، به جلوه‌گری خواهد پرداخت. این طرح برای شرکت در رقابت بین‌المللی “Kezmarska Chata”، ارائه شده است، رقابتی که مبنای آن طراحی سازه‌ای با اصول مهندسی خاص، بهره‌وری اقتصادی مناسب، بهینه سازی مصرف انرژی، هماهنگی با اکوسیستم اطراف و کیفیت بالای طراحی است. اساس کلی کار ارائه‌ی طرحی مناسب جهت ساخت اقامتگاهی مناسب برای تمام فصول در ارتفاعات کوهستان تاترا (Tatra)، در کشور اسلوواکی بود. طرح این سازه در مجموع شامل رستوران، فضای استراحت و انبار لوازم اسکی برای بازدید کنندگان و گردشگران خواهد بود.

71bbb166508d55c944dd207aab84d84b_XL
این مکعب بزرگ خود از یک سری پنل‌های مربعی شکل ساخته شده که از مواد دارای خاصیت بازتابی همچون آلومینیوم، شیشه و سلول‌های فوتوولتائیک (Photovoltaic)، بهره برده است. به دلیل فرم خاص قرارگیری سازه روی یک گوشه‌اش، اتاق‌ها و فضای داخلی آن دارای سقفی کج و زوایای عجیب و نامأنوس هستند، همچنین این فرم قرارگیری به درک بهتری از مرز بین نور و سایه در این سازه منجر شده است.

atelier-8000-kezmarska-hut-slovakia-designboom-03

این مکعب در مجموع تلفیقی است از شیشه، فلز و پنل‌های فوتوولتائیک.آلومینیوم به کار رفته در این سازه در ابعاد یک در یک متر طراحی شده‌ تا سهولت بیشتری در امر جایجایی مصالح صورت پذیرد. به دلیل برخورداری از سطح خارجی انعکاسی، این کلبه شبیه به یک مکعب یخی بزرگ بوده که به خوبی با محیط اطراف تطبیق یافته است. به علاوه در سطح بالاتر و در دو وجه این مکعب، تراسی خارجی تعبیه شده که مناسب برای صرف غذا در فضای بیرون و در شرایط آب و هوایی معتدل است.

atelier-8000-kezmarska-hut-slovakia-designboom-04

فضای داخلی این سازه از الوارهای چوب درخت صنوبر سرخ ساخته شده، در عین حال کل لوازم و مبلمان این سازه نیز چوبی هستند.

atelier-8000-kezmarska-hut-slovakia-designboom-05

در قسمت پایه این مکعب، گاراژی برای قرار دادن اِسنوموبیل (اتوموبیل برف‌رو)، ورودی مخصوص کارمندان، انبار لوازم اسکی، یک اتاق خشک کن و یک اتاق استراحت تعبیه شده است. فضاهای عمومی همچون رستوران و عرشه‌ی خارجی در طبقه همکف واقع شده و طبقات بالاتر مخصوص اتاق‌های خواب هستند. بیشترین میزان انرژی مورد نیاز این اقامتگاه توسط نور خورشید تأمین می‌گردد.

 

5435736fc07a8002d700005f_competition-entry-atelier-8000-designs-cuboidal-mountain-hut-for-slovakia-s-high-tatras_05

 

atelier-8000-kezmarska-hut-slovakia-designboom-06

atelier-8000-kezmarska-hut-slovakia-designboom-07

543573f0c07a8002d7000064_competition-entry-atelier-8000-designs-cuboidal-mountain-hut-for-slovakia-s-high-tatras_16

54357426c07a8009ad000067_competition-entry-atelier-8000-designs-cuboidal-mountain-hut-for-slovakia-s-high-tatras_21

atelier-8000-kezmarska-hut-slovakia-designboom-08

atelier 8000 tilts kezmarska hut on its corner in slovakian mountains

atelier 8000 tilts kezmarska hut on its corner in slovakian mountains

for an international competition aimed at the design of a lodge located in the high tatra mountains of slovakia, atelier 8000 has proposed a cube volume rotated onto one of its corners. known as ‘kežmarské hut’, the structure is intended to be a sustainable dwelling for high terrain adventurers during all seasons of the year, able to perform autonomously in regards to energy usage. the formal strategy is aimed at producing visual lightness, and prompting a feeling of disorientation within the viewer. having seemingly fallen from the sky, the building is reminiscent of a boulder resting among the landscape, with crisp edges and a high peak which relate to the surrounding mountains.the cube’s façades are subdivided into square panels of reflective materials, including predominantly aluminum as well as sections of glass and photovoltaics. from any given viewpoint, three of the form’s faces are visible, thus providing a legible reading due to distinct light/shadow tones. an elevated patio wraps two sides of the building to provide an outdoor dining and relaxation area for mild temperatures.

منبع : designboom

ترجمه : mihanbana

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*