سیگنال های مرموز فضایی

ستاره ای با فاصله 11 سال نوری از زمین، در حال انتشار سیگنال های مرموز فضایی است!

ستاره‌ای که سیگنال‌ های مرموز منتشر می‌کند! تلسکوپ‌های رادیویی موفق شدند سیگنال های مرموز فضایی از ستاره‌ای با فاصله 11 سال نوری از زمین را دریافت کنند.

ستاره‌شناسان می‌گویند که موفق به دریافت سیگنال های مرموز فضایی از ستاره‌ کوچکی با فاصله 11 سال نوری از زمین شده‌اند.

سیگنال مرموز فضایی که از این ستاره کم‌نور منتشر میشد، توسط رصدخانه آرسیبو (Arecibo Observatory) در تاریخ 12 می به ثبت رسید. این رصدخانه، از یک تلسکوپ رادیویی بسیار بزرگ در داخل گودالی در پورتوریکو ساخته شده است.

این سیگنال فضایی ، از یک کوتوله قرمز کم‌نور با نام راس 128 (Ross 128) منتشر می شود. مطالعات دانشمندان حکایت از آن دارد که هیچ سیاره‌ای در مدار این ستاره گردش نمی‌کند، همچنین این ستاره 2800 برابر تاریک‌تر از خورشید است. ابل مندز (Abel Méndez) به عنوان اخترزیست‌شناس دانشگاه پورتوریکو اعلام کرد که مطالعات بر روی این ستاره نشان می‌دهد که انتشار سیگنال‌های آن به صورت دوره‌ای هستند.

دانشمندان در این باره معتقدند که نمی‌توان به طور قطع بر یقین این موضوع را به حیات هوشمند و فعالیت‌های موجودات بیگانه نسبت داد، اما باید گفت که نمیتوان این احتمال را نادیده گرفت. لازم به ذکر است که موسسه جستجوی هوش فرازمینی «ستی» (SETI) نیز از انتشار این سیگنال های مرموز فضایی اطلاع دارد.

علت انتشار سیگنال های مرموز فضایی چیست؟

سیگنال های مرموز فضایی

در حالی که هدف اصلی رصدخانه آرسیبو جستجوی سیگنال‌های موجودات بیگانه است، با این حال می‌توان از آن برای مشاهده کهکشان‌ها و همچنین حرکت سیارک‌های نزدیک به زمین نیز استفاده کرد.

دانشمندان بر این باورند که این سیگنال های مرموز فضایی ، احتمالا توسط سازه‌ای منتشر می‌شود که انسان‌ها در فضا قرار داده‌اند! در واقع احتمال دارد که منشا این سیگنال‌ها، ماهواره‌ای باشد که هزاران کیلومتر را در فضای دوردست طی کرده است. ابل مندز در این باره می‌گوید:

میدان دید در رصدخانه آرسیبو بسیار گسترده است. از این جهت احتمال دارد که سیگنال‌های مذکور از شی دیگری در همین راستا دریافت شده‌اند. همچنین ممکن است که این سیگنال‌ها، متعلق به ماهواره‌‌هایی در فرکانس مشابه باشد.

با این حال مطالعات اخیر دانشمندان بر روی سیگنال مذکور، توضیح دیگری را می‌طلبد. چرا که ستاره‌شناسان انتشار اینگونه سیگنال‌ها توسط ماهواره‌های فضایی را بی‌سابقه خوانده‌ و آن را سیگنال مرموز فضایی نامیده‌اند!

یکی دیگر از توضیحات احتمالی برای این پدیده را می‌توان به تابش‌ها و یا ساطع شدن انرژی‌های ستاره‌ای نسبت داد. مشابه چنین انفجارهایی در خورشید، می‌تواند سیگنال‌هایی بسیار قدرتمند را منتشر کند. همچنین اینگونه فعالیت‌ها منجر به مختل شدن فعالیت‌ ماهواره‌ها و ارتباطات بر روی زمین شده و فضانوردان را در معرض تهدید قرار می‌دهد.

البته این فعالیت‌ها می‌توانند با سرعت کمتری نیز در قالب شعله‌های خورشیدی خود را نشان دهند. در پی چنین رویدادی، ذرات خورشیدی می‌توانند میدان مغناطیسی سیاره ما را منحرف ساخته و با تولید طوفان‌های ژئومغناطیسی، شبکه‌های برق بر روی زمین را دچار مشکل کند.

نگاهی نزدیک به راس 128

سیگنال های مرموز فضایی

ابل مندز می‌گوید به منظور رصد دوباره این سیگنال‌ها، رصدخانه آرسیبو از تاریخ 17 جولای مجددا ستاره راس 128 و محیط اطراف آن را زیر نظر خواهد گرفت. دانشمندان سعی دارند با بررسی محل این ستاره، موفقیت در رصد این سیگنال‌ها را تکرار کنند. اما اگر این بار خبری از سیگنال مذکور نباشد، احتمالا با رمز و راز عمیق‌تری مواجه خواهیم بود.

دانشمندان بر این باورند که این سیگنال‌ فضایی مرموز ، تنها به کمک تلسکوپ رادویی واقع در رصدخانه آرسیبو و تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری (FAST) در چین قابل دریافت است. البته استفاده از تلسکوپ FAST به علت فرآیند کالیبراسیون در حال حاضر امکان‌پذیر نیست.

ست شستاک (Seth Shostak) به عنوان یکی از ستاره شناسان ارشد موسسه SETI تاکید کرد که این موسسه به خوبی از وجود سیگنال‌های مذکور آگاه است و به‌زودی آنان را توسط آرایه تلسکوپ‌های آلن (Allen Telescope Array) مورد بررسی‌های دقیق‌تر قرار خواهد داد. شستاک معتقد است که منشا این سیگنال‌ها، سازه‌هایی ساخت بشر هستند و احتمال فرازمینی‌ بودن آنان بسیار کم است.

در حال حاضر، سیگنال مرموز WOW یکی از اسرارآمیزترین سیگنال‌های فضایی است که بسیاری بر فرازمینی بودن آن تاکید دارند!