اینتل Core i9 سریع‌ترین و البته گران‌ قیمت‌ترین پردازنده بازار

اینتل Core i9 مدتی پیش و در جریان نمایشگاه کامپوتکس 2017 معرفی شد. در ادامه این پردازنده را با دیگر مدل‌ها مقایسه کرده و قیمت و ویژگی‌ های آن را مرور می‌کنیم.

برای چندین سال متوالی، کاربران پردازنده‌های سری Core i7 اینتل را به عنوان قویترین محصولات موجود می‌شناختند. اکنون یکه‌تازی این سری به پایان رسیده ، چرا که سری جدید پردازنده‌ های اینتل یعنی Core i9 معرفی شده‌ است. پردازنده های سری Core i9 اینتل، در پایه‌ای‌ترین حالت 10 هسته پردازشی داشته و ممکن است تعداد هسته‌های آن‌ها به 18 عدد نیز برسد. البته اینتل در کنار پردازنده Core i9، خانواده جدید محصولات خود تحت عنوان X را نیز معرفی کرد.

زمان عرضه و قیمت اینتل Core i9

پردازنده های اینتل Core i9 گران قیمت‌ترین محصولاتی هستند که این شرکت تاکنون ساخته است، به طوری که ارزان‌ترین مدل 999 دلار قیمت دارد. به صورت یک روال افزایش قابل توجیه، با افزایش تعداد هسته‌های به کار رفته قیمت سی پی یو نیز افزایش پیدا می‌کند، به طوری که قیمت مدل دارای 18 هسته، چیزی حدود 2 هزار دلار است!

  • Core i9-7980XE (Extreme Edition) : دارای 18 هسته | 1999 دلار
  • Core i9-7960X : دارای 16 هسته | 1699 دلار
  • Core i9-7940X : دارای 14 هسته | 1399 دلار
  • Core i9-7920X : دارای 12 هسته | 1199 دلار
  • Core i9-7900X : دارای 10 هسته | 999 دلار

اینتل Core i9

از نظر در دسترس بودن، سری جدید در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد. تنها پردازنده مدل Core i9-7900X دارای 10 هسته، یعنی پایینترین مدل، در ایالات متحده آمریکا موجود است. گفته شده بالاترین مدل یعنی Core i9-7980XE مجهز به 18 هسته، در ماه اکتبر (مهر) سال جاری عرضه خواهد شد. دیگر محصولات اینتل Core i9 بین ماه آگوست تا پایان سال جاری میلادی (مرداد تا دی) رفته رفته عرضه خواهند شد.

فقط دسکتاپ، نه لپ تاپ

اینتل اعلام کرده محصولات سری X تنها برای سیستم‌های کامپیوتری دسکتاپ بسیار بالارده در نظر گرفته شده‌اند و در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای آوردن پردازنده‌های Core i9 به لپ تاپ‌ها وجود ندارد.

اینتل Core i9

علاوه بر ایجاد تحول اساسی در نحوه اجرای بازی‌های کامپیوتری، انتظار داریم تجربه واقعیت مجازی نیز به میزان بسیار زیادی تغییر پیدا کند. امروز بهترین هدست‌های واقعیت مجازی مبتنی بر کامپیوتر کار می‌کنند و هدست‌های واقعیت مجازی موبایل توان مقابله با آن‌ها را ندارند.

آیا اینتل Core i9 از Core i7 سریعتر است؟

مهمترین تغییری که در پردازنده‌های سری جدید به وضوح قابل مشاهده است، افزایش تعداد هسته‌های آن‌ها است. هر هسته را باید در واقع یک پردازنده جداگانه برای خود دانست. به همین دلیل از نظر تئوری، با داشتن تعداد هسته‌های بیشتر، تعداد اعمال بیشتری را می‌توان در کامپیوتر به صورت همزمان انجام داد.


البته همه چیز اینقدر ساده نیست. به عنوان یک کاربر حرفه‌ای باید بدانید زمانی داشتن تعداد هسته بیشتر مزیت تلقی می‌شود که نرم افزار اجرای شده در کامپیوتر، برای استفاده از قابلیت چند هسته‌‌ای بودن پردازنده توسعه یافته باشد. متاسفانه بیشتر نرم افزارهایی که امروز مورد استفاده قرار می‌گیرند قادر نخواهند بود پردازنده 18 هسته‌ای اینتل Core i9 و دیگر مدل‌های آن را به خوبی مدیریت کنند.

کارایی پردازنده‌های نسل جدید در آینده نزدیک بیشتر مشخص خواهد شد، چرا که توسعه‌دهندگان بیشتری با علم بر محبوبیت این نوع پردازنده‌ها، نرم افزارهای خود را بر همین اساس ایجاد می‌کنند. اما در حال حاضر و حین مقایسه پردازنده Core i9 و Core i7، تنها در برخی موارد می‌توان سری جدید را سریع‌تر دانست. به عنوان نمونه می‌توان به انجام اعمالی همچون ویرایش ویدیو و یا انجام چند کار سنگین به صورت همزمان اشاره کرد.

اینتل Core i9

اگرچه منتظر دست به کار شدن توسعه‌دهندگان برای ایجاد نرم افزارهایی به منظور استفاده از تمامی هسته‌های پردازنده‌های جدید هستیم، اما اینتل Core i9 در برخی از زمینه‌های دیگر، بدون توجه به نرم افزار سبب افزایش کارایی خواهد شد.

تکنولوژی Turbo Boost Max 3.0

معرفی خانواده جدید X اینتل سبب شد تکنولوژی Turbo Boost Max 3.0 به تمامی پردازنده‌ها پای بگذارد. این تکنولوژی را باید نسخه‌ای جدید از Turbo Boost عنوان کرد که چندین سال از معرفی آن می‌گذرد. به لطف آن، پردازنده، دو هسته‌ای که در هر زمان سرعت بیشتری نسبت به دیگر هسته‌ها دارند را تشخیص داده و تحلیل و پردازش دو مورد از مهمترین اعمال را به آن‌ها می‌سپارد.

اینتل Core i9

این عمل همیشگی نبوده و تنها زمانی انجام می‌شود که پردازنده شدیدا درگیر پردازش‌های پیچیده و سنگین باشد. تا پیش از این، Turbo Boost تنها از یک هسته پشتیبانی می‌کرد، اما اکنون با معرفی تکنولوژی Turbo Boost Max 3.0 در اینتل Core i9، شاهد پشتیبانی از دو هسته هستیم.

سلسله مراتب ذخیره‌سازی متعادل

حافظه کش پردازنده، یکی از قسمت‌های تقریبا مهمی است که در کاهش سرعت عملکرد کامپیوتر نقش دارد. در حالت پایه‌ای، آن را باید یک حافظه ذخیره‌سازی موقت برای هسته دانست. هسته پردازشی، برخی از داده‌هایی که به صورت مرتب به آن‌ها نیاز دارد را در این بخش به صورت موقت ذخیره می‌کند. به این ترتیب دیگر نیازی به محاسبه آن‌ها در هر بار نخواهد بود. پس هر چه حافظه کش بیشتر باشد، عملکرد هسته نیز بهتر و سریعتر خواهد بود.

اینتل Core i9

در اینتل Core i9 شاهد چهار برابر شدن میزان حافظه کش‌ اختصاص پیدا کرده به هر هسته هستیم. علاوه بر آن، یک حافظه کش اشتراکی نیز در نظر گرفته شده است که تمامی هسته‌ها به آن دسترسی دارند. به عقیده شرکت سازنده، از آنجایی که کش اختصاص یافته به هر هسته تاخیر کمتری دارد، عملکرد کل پردازنده به میزان قابل توجهی بهتر خواهد بود. به عبارت دیگر، داده سریعتر می‌تواند بین کش و هسته جاری شود.

پشتیبانی از رم چهار کاناله DDR4 و فناری Optane Memory

پردازنده‌های اینتل Core i9 از دو مشخصه سخت افزاری دیگر نیز پشتیبانی می‌کنند که بر اساس وعده شرکت سازنده، تاثیر قابل توجهی بر روی عملکرد آن‌ها دارند. البته این‌ها گزینه‌های در دسترسی هستند که سقف توان پشتیبانی پردازنده را نمایش می‌دهند و هر کاربر می‌تواند در صورت دلخواه، با پرداخت هزینه بیشتر آن‌ها را داشته باشد. اینتل Core i9 از حافظه رم چهار کاناله DDR4 RAM پشتیبانی می‌کند، به همین دلیل می‌توان از 64 گیگابایت حافظه رم در کنار آن استفاده کرد.

دیگر مشخصه سخت افزاری مهم این پردازنده‌ها، پشتیبانی از اینتل Optane Memory است. به گفته شرکت سازنده، این فناوری سبب تبدیل شدن هارد دیسک HDD به SSD می‌شود. ایده اصلی این است که قطعات مخصوص حافظه Optane، که همچون SSD کار می‌کنند، را به اسلات PCIe وصل کرد تا به عنوان یک کش برای هارد دیسک HDD ایفای نقش کنند.

افزایش هزینه‌های جاری با انتخاب اینتل Core i9

حتی در صورت عدم خرید 64 گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 و عدم استفاده از Optane Memory، همچنان برای بهره بردن حداکثری از پردازنده خود، باید هزینه زیادی کنید.

پیش از همه به یک مادربورد جدید نیاز خواهید داشت. محصولات خانواده X به یکی از مادربوردهای سری X299 نیاز داشته و امکان استفاده از اینتل Core i9 همراه با محصولات کنونی وجود ندارد. در حال حاضر، ارزانترین مادربورد برای اینتل Core i9، محصول شرکت ایسوس با نام TUF Mark 2 است که حدود 260 دلار قیمت دارد.

مقایسه پردازنده اینتل Core i9 و ای ام دی Ryzen 7

چندین ماه پیش از رونمایی سری جدید محصولات اینتل، شاهد رونمایی از پردازنده های سری Ryzen شرکت ای ام دی بودیم که توان پردازشی فوق‌العاده بالایی داشته و از طرفی قیمت بسیار معقولی داشتند. به عنوان نمونه، قدرتمندترین پردازنده این سری جدید با عنوان Ryzen 7-1800X، تنها حدود 500 دلار قیمت دارد، در حالی که قیمت محصول همرده آن در اینتل یعنی Core i7-6900K، چیزی حدود هزار دلار است. نکته جالب اینجاست که محصول ای ام دی با وجود داشتن قیمت کمتر، حین تست عملکرد چندرشته‌ای، 9 درصد کارایی بهتری در مقایسه با رقیب خود داشت.

به عقیده بسیاری از تحلیلگران، معرفی پردازنده‌های اینتل Core i9 پاسخ مستقیم این شرکت به محصولات جدید ای ام دی است. پردازنده‌های سری Ryzen 7 که بالارده‌ترین موارد به حساب می‌آیند، دارای هشت و یا ده هسته پردازشی هستند. ای ام دی همچنین در مدت اخیر سری Ryzen Threadripper را نیز معرفی کرده است که پردازنده‌های آن 16 هسته‌ای بوده و به طور مستقیم با پردازنده اینتل Core i9 دارای 18 هسته (بالاترین مدل) رقابت خواهند کرد. از آنجایی که درباره جزییات فنی محصولات، قیمت و همچنین زمان عرضه آن‌ها خبری در دسترس نیست، نمی‌توان به مقایسه آن‌ها با سری جدید اینتل پرداخت.

خرید اینتل Core i9

سری جدید در حالی معرفی شد که پردازنده‌های سری Core i7 نیاز هیچ کاربری را بر روی زمین نمی‌گذارند، پس نمی‌توان گفت اینتل Core i9 برای جبران ضعف این نسل معرفی شده است. بسیاری از کاربران در حال حاضر، کار خود را حتی با پردازنده‌های سری Core i5 و Core i3 نیز پیش می‌برند و دلیلی به منظور تغییر پردازنده برایشان وجود ندارد.

همانند همیشه، بهتر است نیاز پردازشی خود را در نظر گرفته و بعد اقدام به خرید کنیم. اگر کاربری جزو دیوانگان بازی‌های کامپیوتری نبوده و سنگین‌ترین رندرینگ‌ها و ویرایش‌های ویدیویی ممکن را بر روی سیستم کامیپوتری خود انجام نمی‌دهد، دلیلی برای خرید یکی از پردازنده‌های اینتل Core i9 وجود ندارد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*